Jenni Inkeroinen

Pöytävalaisin Louhi on kehitetty sopimaan monenlaiseen tilaan.

Monimuotoinen, rento ja suoralinjainen 

– Valaisin näyttää mutkattomalta, koska siinä ei ole vartta ja se lepää vapaasti pöydällä. Sain idean vinoon muotoon, kun näin lehdessä kyljellään lepäävän hyrrän, kertoo Inkeroinen.

Valaisimen prototyyppi syntyi alkujaan käsityönä Lahden muotoiluinstituutissa jossa Inkeroinen opiskeli sisustusarkkitehdiksi. Ammattisisustajan kokemuksella Inkeroinen on muotoillut valaisimen joka valollaan kehystää ja korostaa ympärillä olevan huoneen.

– Mietin valaisinta suunnitellessani millaisen tunnelman se tuo tilaan. Valaisimen suunnittelussa on kiehtovaa miten valo käyttäytyy, miten se läpäisee erilaisia materiaaleja tai kulkee niitä pitkin.

Lopputuloksena syntynyt Louhi-valaisin yhdistää joko betonin ryhdikkyyden, taikka marmorin viileyden, mattapintaiseen, kuulaaseen lasiin.

– Karkea betoni ja vaalea, sileä kupu luovat mielenkiintoisen kontrastin. Betoni tuntui luonnolliselta materiaalilta tämän muotoiselle valaisimelle, koska se on painava ja säilyttää hyvin tasapainon vinosta asennosta huolimatta. Halusin materiaalin joka luonnostaan mielletään painavaksi.