Frisörsalong och barberare Teos, Lahtis

Luovatoimisto Mila / Kaisa Lammi, Lahtis, 2020

En frisörsalong som förts till en ny nivå genom att utnyttja byggnadens atmosfär och arkitetktur

Frisör och barbershop -kedjan Teos var i färd med att expandera sin affärsverksamhet till Lahtis, när företagaren Teija bad Kaisa Lammi på Luovatoimisto Mila om en inredningsplan. Kaisa anlitades eftersom hon tidigare hade lyckats mycket väl med planeringen av Teos verksamhetsställe i Jyväskylä. Den nya affärslokalen i Lahtis hade även tidigare fungerat som frisörsalong, men nu ville man ta utrymmet till följande nivå genom att utnyttja byggnadens unika atmosfär och arkitektur.

PARTURI KAMPAAMO TEOS LAHTI / BAZAR MINI SEINÄVALAISIN

Delar av Teos Lahtis uppdaterades med nya ytmaterial. En ny utrymmesplan för hela affärslokalen uppgjordes. Passande möbler, inredningsprodukter, -textiler och belysningsarmaturer valdes. Valet av tak- och vägglampor föll på armaturer från den tidslösa Bazar -serien.

PARTURI KAMPAAMO TEOS LAHTI MASON RIIPPUVALAISIMET
Parturi-kampaamo Teos Lahti – Bazar ikkunavalaisin

Man vill bevara det ursprungliga rutgolvet som fanns i delar av lokalen, och inredningen planderades kring därför kring detta. Kunden ville att utrymmet skulle vara i Teos stil och respektera byggnadens atmosfär, men inte ändå vara en kopia av Teos i Jyväskylä. Ett annat önskemål var en inredningsbrasa, kring vilken ett trivsamt väntrum för kunderna skapades. Som allmänbelysning till receptionsutrymmet valdes Sessaks Mason hängande taklampor som både passar in arkitektoniskt, och som med sin runda form skapar en intressant kontrast till det rutiga golvet.

PARTURI KAMPAAMO TEOS LAHTI / BAZAR IKKUNAVALAISIN

Referenssissä käytetyt tuotteet