Kasper Nyman

Tuotteet perustuvat vahvaan ideaan, funktioon ja laatuun.

Kasper Nymanille muotoilu merkitsee puhtautta ja ajattomuutta. Nämä tavoitteet kiteyttävät koko suunnittelutyön.

– Suurin haaste on asioiden pelkistäminen mutta samalla tylsän tuotteen välttäminen, hän kertoo.

Onnistuneen muotoilun taustalla ovat myös kauneuden ja hyvän olon tavoittelu. Nyman toivookin, että hänen valaisimensa toisivat mielihyvää. Nymanin Sessakille suunnittelemissa kattovalaisimissa korostuu selkeä ja ajaton muotokieli.

Kiehtova ja mieleenpainuva HiHat on nimensä mukaisesti saanut inspiraationsa rummuista. Valaisin oli Nymanille myös mahdollisuus unelman toteuttamiseen.

– Olen aina tykännyt rumpujen ja symbaalien muodoista ja erilaisista tekstuureista. Halusin käyttää raitamaista tekstuuria valaisimen pinnassa ja samalla elävöittää metallisen varjostimen olemusta.

Nyman on koulutukseltaan muun muassa puuseppä. Muotoilussaan hän on erikoistunut kehittämään pelkistettyjä klassikkoja. Yhdistämällä perinteisen käsityötaidon uraauurtavaan designiin Nyman ansaitsi paikkansa Milanon sisustusmessujen lupaavien nuorten suunnittelijoiden osastolla keväällä 2016.

– Valaisimet ovat minulle hyvä tapa päästä käsittelemään muita, ehkä jopa minulle hieman vieraita materiaaleja, ja samalla oppia uusia asioita.