Lattiavalaisimet

Lattiavalaisimet ovat tärkeä osa hyvin valaistua tilaa, tarjoten monipuolisuutta ja liikuteltavuutta. Lattiavalaisimen käyttötarkoitus voidaan jakaa karkeasti kahteen luokkaan yleisvaloksi ja kohdevaloksi. Yleisvalona valaisin täydentää tai korvaa riippuvalaisimen luomaa yleisvaloa levittäen valoa koko tilaan. Kohdevalona valaisin luo rajatun valon esimerkiksi lukemiseen tai muuhun lähityöskentelyyn.

Osassa lattiavalaisimissa on kaksi valonlähdettä: toinen luomaan yleisvaloa ja toinen kohdevaloa.

Kategoriat
Hinta
Korkeus (cm)
Leveys (cm)
Kanta
Värilämpötila
Lumen
Suodata

Näytetään kaikki 50 tulosta

Monipuolista valoa helpolla sijoitettavuudella

Lattiavalaisimet ovat tärkeä osa hyvin valaistua tilaa, tarjoten sekä toiminnallisuutta että tyyliä. Lattiavalaisimien parhaita puolia ovat siirreltävyys tarpeen mukaan ja monipuoliset käyttötarkoitukset, lattiavalaisimet antavat kohdevaloa esimerkiksi lukemiseen ja luovat sekä tunnelmavaloa että yleisvaloa.

Minkälainen lattiavalaisin?

Lattiavalaisimen valitsemisessa kannattaa lähteä liikkeelle tarve- ja tyylikartoituksesta sekä kysymällä minkälaista tunnelmaa tilaan kaivataan.

Jos esimerkiksi etsitään rauhallista ja miellyttävää tunnelmaa, kannattaa valita valaisin, jossa varjostin tai lasikupu on valonlähteen edessä pehmentämässä valoa. Sopivia valaisimia esimerkiksi Punto, Softy, Turno, Vega

Hyvä lattiavalaisin lukemiseen ja muuhun lähityöskentelyyn?

Oikea valinta ovat lattiavalaisimet, joissa valon suunnan saa suunnattua tehokkaasti ja valaisin luo tehokkaan valokeilan. Esimerkiksi Best Jack, Puls, ja Aiden ovat loistavia valintoja lukuvaloksi.

Valaistusvinkki:

Osa lattiavalaisimien kuvuista voidaan kääntää myös osoittamaan kattoa kohti. Ole luova ja kohdista valaisimen valokeila heijastamaan seinän ja katon kautta tilaan, saaden näin pehmeää epäsuoraa valoa. Esimerkiksi Kian, Cleo, Best

Minkä tyylinen ja kokoinen lattiavalaisin?

Lattiavalaisimen tulee sopia ympäristöönsä sekä kooltaan että tyyliltään. Suureen huoneeseen voi valita näyttävän lattiavalaisimen, joka toimii tilan keskipisteenä, kun taas pienemmässä tilassa sirompi malli voi olla parempi vaihtoehto. Tyylivalinnassa voi miettiä huoneen jo olemassa olevaa sisustusta – onko se moderni, perinteinen, teollinen vai jotain aivan muuta?

Lattiavalaisimen materiaalit ja värit ovat tärkeitä. Metalliset ja puiset jalat ja varjostimet tulevat monenlaisissa väreissä ja viimeistelyissä, ja niillä voi olla suuri vaikutus huoneen ilmeeseen.

Sopiiko lattiavalaisin ulkokäyttöön

IP44-luokitellut lattiavalaisimet tuovat valoa kuisteille ja parvekkeille pidentäen ulkotilojen käyttömukavuutta, -turvallisuutta ja -aikaa. Valitse jokin valikoimamme IP44-luokitelluisita lattiavalaisimista tuomaan tunnelmaa syyspimeyteen tai lempeää kesäiltaan. https://sessak.fi/tuoteosasto/valaisimet/ulkovalaisimet/