Pöytävalaisimet

Pöytävalaisimet sopivat tunnelmavaloksi, täydentämään yleisvaloa sekä luomaan tehokasta työvaloa esimerkiksi lukemiseen.

Kategoriat
Hinta
Korkeus (cm)
Leveys (cm)
Kanta
Värilämpötila
Lumen
Suodata

Näytetään kaikki 31 tulosta

Monipuolisia valaisimia, joille on helppo löytää paikka

Pöytävalaisimet ovat erinomainen lisä jokaiseen huoneeseen, sillä ne tarjoavat sekä toiminnallista kohdevaloa että sisustuksellista tunnelmavaloa. Ne ovat ihanteellisia, kun tarvitaan keskitettyä valoa tiettyyn kohteeseen, kuten lukemiseen, työskentelyyn tai vain huoneen yleisen ilmeen pehmentämiseen. Valaisimien suunnittelussa yhdistyvät usein sekä esteettisyys että käytännöllisyys, ja ne voivat olla merkittävä osa huoneen sisustusta.

Minkä pöytävalaisimen valitsen?

Valitessa sopivaa pöytävalaisinta kannattaa ottaa huomioon sekä haluttu tyyli että käyttötarkoitus. Monipuolisesta pöytävalaisinvalikoimasta on helpompi löytää sopiva valaisin kysymällä, tarvitaanko pöytävalaisin tuomaan tunnelmaa, yleisvaloa vai kohdevaloa.

Miten sijoitan pöytävalaisimen?

Siirtele rohkeasti pöytävalaisinta huoneen eri kohtiin ja hae sopiva paikka. Yllättävä paikka, esimerkiksi eteisen hattuhyllyllä tai olohuoneen kaapin päällä voivat osoittautua täydellisiksi paikoiksi. Tässä kuitenkin tyypillisimmät paikat, joissa pöytävalaisin on huomattu toimivan parhaiten:

Yöpöydällä:

Pöytävalaisin yöpöydälle sopii kuin nenä päähän. Pöytävalaisin luo kauniin iltavalaistuksen ja on käytännöllinen herätessäsi, sillä saat valon päälle herättäessäsi ilman että joudutaan nousemaan. Parivuoteelle sänkyjen molemmille puolille samanlainen valaisin luo näyttävän kokonaisuuden antaen yhtenäisen tyylikkään ilmeen.

Eteisen valaisimena:

Anna tyylikkään pöytävalaisimen lämpimällä hehkullaan ottaa asukkaat ja ystävät tervetulleeksi. Näyttävä eteisen pöytävalaisin luo upean ensivaikutelman heti tilan sisäänkäynnissä. Eteisen pöytävalaisin helpottaa myös esimerkiksi kenkien sitomista.

Ikkunalaudalla tai senkillä:

Pöytävalaisin ikkunan edessä luo lämmintä tunnelmaa kylminä pimeinä päivinä. Ikkunan edessä pöytävalaisin luo tunnelmallisen valon ja myös ulkopuolelle kutsuvalta.

Minkä tyylinen pöytävalaisin?

Valaisimen tyyli ja muotoilu ovat myös tärkeitä. Onneksi pöytävalaisimia on saatavilla monissa eri tyyleissä, aina klassisista ja eleganteista malleista moderneihin ja minimalistisiin. Materiaalivaihtoehdot vaihtelevat perinteisestä puusta modernimpiin metalleihin ja lasiin, ja niitä on saatavilla lukemattomissa väreissä ja viimeistelyissä.

Minkä kokoinen pöytävalaisin?

Valaisimen kokoa valittaessa on tärkeää ottaa huomioon pöydän koko ja se, kuinka paljon valaisin saa viehättää tilaa. Pienempi valaisin voi sopia paremmin yöpöydälle tai ahtaaseen tilaan, kun taas suurempi valaisin voi olla sopiva valinta esimerkiksi olohuoneen sivupöydälle.