Jenni Inkeroinen

Olen kiinnostunut yksinkertaisista tavoista luoda kaunista ja kiinnostavaa ympäristöä.

Suomalaisuus näkyy Inkeroisen suunnittelemissa tuotteissa sillä, että luonto on läsnä. Luonnosta kumpuava inspiraatio näkyy vahvasti Inkeroisen pelkistetyn tyylikkäissä Lehmus ja Louhi valaisimissa. Yksinkertaisen muotokielen ansiosta valaisimet ovat helposti sijoitettavissa monenlaiseen tilaan.

Valaisimia suunnitellessa mietin, millaisen tunnelman se luo tilaan. Haluaisin, että kuka vaan voi saada valaisimista iloa ja tuntea tuotteet omakseen.

Lehmus riippuvalaisimet ovat saaneet inspiraationsa metsässä lehtien välistä siivilöityvästä valosta, joka heijastuu leikitellen lehdeltä lehdelle. Valaisimen valo pilkottaa lehtimäisen varjostimen väleistä luoden pehmeää, epäsuoraa valoa. Se sopii yhtä hyvin skandinaavisen rauhalliseen tilaan kuin runsaampaankin sisustukseen. Luonteva paikka Lehmus valaisimelle on keittiön pöydän yllä tai olohuoneessa.

Mietin valaisinta suunnitellessani millaisen tunnelman se tuo tilaan. Valaisimen suunnittelussa on kiehtovaa miten valo käyttäytyy, miten se läpäisee erilaisia materiaaleja tai kulkee niitä pitkin.

Inkeroinen sai idean Louhi valaisimiin pöydällä makaavasta hyrrästä. Valaisimien epäsymmetrisyys herättävät mielenkiinnon. Louhi valaisimissa karkea betoni tai sileä marmori ja vaalea lasikupu luovat upean yhdistelmän. Lasikupu pehmentää valon ja valaisimet säteilevät kaunista rauhallista valoa luoden kodikasta tunnelmaa.